پایان نامه معماری: طراحی مجتمع مسی
چکیده:
توسعه شهرها و گسترش روند آپارتمان نشینی، تغییرتعاملات اجتماعیـفرهنگی و تغییر ساختار خانواده ـ گسترده به هستهای ـ از عوامل محدود شدن و یا حذف فضای باز خانه است. هرچند گذر زمان تغییرات اجتناب ناپذیری در فرهنگ ونیازهای آدمی به وجود میآورد، اما برخی نیازهای انسان که به خصوصیات روانی و فردی او باز میگردد از جمله نیاز همیشگی او به فضای باز، تعاملات اجتماعی، خلوت و محرمیت پایدارند؛ چنانکه فقدان فضاهای اجتماعی حمایت کننده منجر به افت کیفیت مسکن معاصر شده است.
حیاط، که در گذشته محل شکل گیری بسیاری از رفتارهای فردی واجتماعی بوده است، نقش خود را از دست داده تا حدی که میتوان گفت، حیاط در یک مجتمع مسی فضایی منفی یا طراحی نشده است. در مواردی هم اگر فضایی در نظر گرفته شده، به علت اینکه عرصههای خصوصی و جمعی از یکدیگر جدا نشدهاند و هیچ یک حرمت و حریم خویشتن را نیافتهاند، کارایی چندانی ندارند».
دراین پژوهش، طراحی فضاهای باز عمومی در طبقات چندین نمونه موردی، بررسی شده است. نتایج حاصل از تحلیل نمونهها،مطالعات کتابخانهای و میدانی، نشان از آن دارد که با طراحی صحیح میتوان فضاهایی، مابین عرصه عمومی تا خصوصی با تاکیدبرمحرمیت و با هدف افزایش تعاملات اجتماعی در بین ساکنین ایجاد کرد، که این عامل میتواند کیفیت زندگی در مجتمع مسی راارتقاء دهد. وجوه اشتراک اجتماعی ساکنین، که از قشر متوسط بالای محله بیشه حبیب اصفهان میباشند، کلیدیافتن راه کارهای اصلی پاسخگویی مطلوب به نیازهایشان دراین مجتمع بوده است.
موضوع پایان نامه معماری طراحی مجتمع مسکونی هنرمندان
مجتمع ,طراحی ,مسی ,اجتماعی ,باز ,بوده ,مجتمع مسی ,شده است ,پایان نامه ,در طبقات ,عمومی در
درباره این سایت